Gevangenentoren Race 2016 Vlissingen

Op zaterdag 9 april heeft ‘’de Kubber’’ de Gevangenentoren race geroeid te Vlissingen.

Dit is een 8 kilometer lange sprintrace langs de boulevard.Deze race is kort maar pittig doordat er krachtige kruisstromingen op het parcours bevinden.

Zeker dit in combinatie met een zuidelijke windkracht 4 maakte de golven extra hoog en dus ook extra spectaculair.

Voor de race werd er gespeculeerd of de race eigenlijk wel door ging, Er was zelfs al een stuurman die had besloten niet mee te doen, ”Dit is gekkenwerk’’ zei hij. Maar de race ging toch echt door.

Om 16:12 ging de Kubber er natuurlijk weer met een vliegende vaart vandoor. Bij de eerste bocht natuurlijk zo dicht mogelijk langs de pier want daar stond de minste stroming. Een paar andere sloepen hadden de bocht te ruim genomen en hadden veel kracht verspild met het ploegen tegen de stroom. Door de grote golven werden de roeiers en de stuur natuurlijk kletsnat, maar deze zeevaartstudenten smelten niet van een beetje water. En roeide flink door richting de pante rhei.

We gingen met een flinke vaart veel sloepen voorbij, en dat nog tegen de stroom in ook. Na de rode boei te hebben gerond kwamen we de oudere zus van ‘’de Kubber’’ tegen genaamd “de Willem”,

die lieten we ook ver achter ons.

De jacht naar de laatste sloepen was geopend maar het was lastig de route bepalen. Dicht bij de kust waren er minder golven maar ook minder stroom mee, en bij de vaargeul was er veel stroom maar ook veel golven. We dachten alles of niks en gingen voor de ruwe zee. Dit wierp zijn vruchten af want de sloepen kwamen snel dichterbij. Jammer genoeg was de afstand te groot om ze nog in te halen voor de finish. De kubber kwam binnen in een tijd van 00:51:01 en een wattage van 36,51. Dit gaf ons een prachtige 6de plek. Dit was geen kleine prestatie in deze omstandigheden.

Bekijk alle verslagen en nieuws berichten