Koen van Bezu; verknocht aan water en zot van Zeeland.

Sinds begin van dit jaar werkt Koen van Bezu bij ons als commercieel manager. Hij stelt zich zelf voor: “Ik ben 55 jaar, heb nooit gevaren helaas, maar wel een ruime maritieme ervaring. Mijn vorige functies waren voornamelijk commerciële functies voor bedrijven die actief waren binnen de maritieme sector. Hobbymatig ben ik een enthousiaste watersporter. En ik fiets, in clubverband, maar ook als vrijwilliger met mensen met een beperking.

Daarmee ziet het ernaar uit dat hij bij Delta Marine Crewing op de perfecte plek terecht is gekomen. “Nou zeker”, antwoordt Koen, “Alleen de plek al, met uitzicht op de haven, midden waar alles gebeurt. Maar ook het team is geweldig, ik was in november al een keer hier om kennis te maken en merkte toen al dat het een leuke club mensen is. Er wordt keihard gewerkt maar ook veel gelachen. Voor mijn eerste werkweek is een inwerkprogramma opgesteld en ik merk dat de werkelijkheid aansluit bij mijn kennismaking eerder. Ik leer veel van de collega’s, het is behoorlijk intensief, want er is zoveel informatie. En er is veel werk. Waar ik dat al kan ben ik ook al aan de slag, met uitzoekwerk, het plannen van acties, etc.”

Hoe gaat Koen het na zijn inwerkperiode aanpakken?

“Ik ben gewend dingen planmatig aan te pakken maar ook gewoon op deuren te kloppen. Nu ben ik nog relatief veel binnen maar straks  ga ik rederijen bezoeken. Juist de sociale kant van mijn werk vind ik erg leuk. Ik ben alles behalve een gladde verkoper, maar ik maak makkelijk contact en daar hoop ik nieuwe aanvragen uit te halen. Dat ga ik doen door goed te luisteren wat de klant nodig heeft en dan samen met mijn recruiter collega’s te kijken hoe we daar de juiste kandidaten voor kunnen vinden. In de huidige markt is dat overigens best uitdagend. Er is een enorme vraag naar goede mensen, ook in deze branche. Delta Marine Crewing heeft een enorm bestand met kandidaten met verschillende profielen, dat is fijn. Interne communicatie is daarbij van groot belang om de juiste matches te kunnen maken. Gelukkig snappen ze dat hier bij Delta Marine Crewing heel goed. We zijn hier allemaal erg gedreven om zeevarenden aan een leuke plek te helpen. Het lijkt me leuk om binnenkort samen met mijn collega’s naar klanten te gaan, dat is super interessant en leerzaam. Ik wil nog graag leren, ook al ben ik niet de jongste van de club. Ik zie mijn baan hier bij Delta Marine Crewing echt als een uitdaging waar ik  mee vooruit kan!”

 

Bekijk alle verslagen en nieuws berichten