Leuke klus voor Joost op superjacht

Joost Houben is 22 jaar en volgt de HBO-opleiding aan de Zeevaartschool in Vlissingen voor maritiem officier. Naast zijn studie kunnen wij Joost als zijn studie het toelaat inzetten voor verschillende klussen. Zo hielp Joost onlangs mee om voor ons een casco van een superjacht voor jachtbouwer Amels buitengaats op te halen. Lees zijn verhaal

“Het oorspronkelijke plan om het casco van zee naar binnen te brengen kon geen doorgang vinden, waardoor ik samen met een andere uitzendkracht via Delta Marine Crewing gevraagd ben om op te stappen en deze klus mee te assisteren als bemanning op het casco wat van zee kwam. De sleep met casco lag buitengaats en moest afgemeerd worden in de Sloehaven te Vlissingen Oost om vervolgens de volgende dag het dok in te gaan. Wij zijn ’s nachts om vier uur vertrokken met een sleepboot richting de Steenbank. Om vervolgens vast te maken aan de sleep met het casco, zodat we konden assisteren met het naar binnen brengen van het casco en alles gereed konden maken om later die ochtend af te meren. De dag erop zijn we ‘s middags weer terug aan boord gegaan om het casco samen met de medewerkers van Amels en met de assistentie van twee sleepboten netjes in te dokken.

Door het mooie weer verliep alles dit keer heel rustig en volgens plan. Dat zonnetje erbij was overigens wel heel lekker.” aldus Joost. “Dat is niet bij elke klus die ik voor Delta Marine Crewing doe het geval. Als het weer wat minder is, maakt dat de uitdaging overigens wel serieuzer. De opdrachten zijn heel afwisselend, soms werk je nauw samen met anderen en soms heel zelfstandig. Je leert verschillende mensen vanuit de maritieme wereld kennen en doet veel verschillende ervaringen op, zowel aan boord van een schip als aan de wal. Voor mij is dit ontzettend leuk, ik studeer nog en mijn carrière moet nog beginnen. Ik wil wel heel graag als stuurman gaan varen. Naast de stages voor mijn studie doe ik met de klussen van Delta Marine Crewing echt onwijs veel ervaring op en verdien ik er ook nog een leuk zakcentje bij. Ze nemen contact met je op als ze een klus hebben, ik kan zelf bepalen of ik er tijd voor heb”.

 

Bekijk alle verslagen en nieuws berichten