Opleiding afgerond en toen… op zoek naar een baan

Joost Bos rondde iets meer dan een jaar geleden zijn opleiding voor Maritiem Officier aan de Hogeschool Rotterdam af en beschikte daarmee over zijn vaarbevoegdheid. En toen…. op zoek naar een baan. Joost benaderde een aantal uitzendbureaus. Delta Marine Crewing was het eerste uitzendbureau dat reageerde en het klikte meteen. Joost vertelt over zijn ervaring het afgelopen jaar:

“Ik kreeg verschillende schepen aangeboden en verschillende functies. Ik kon zelf kiezen of ik een klus accepteerde of niet. Daardoor heb ik van alles kunnen doen en kunnen ervaren wat ik leuk vindt. Met mijn opleiding kan ik alle kanten op, functies op de brug, op het dek en in de machinekamer. Toen ik net klaar was dacht ik dat ik iets op de grote vaart wilde gaan doen. Tot ik bij een grote Nederlandse baggermaatschappij mocht gaan werken als machinist en ik merkte dat ik werken op een baggerschip ook heel leuk vond en vooral in de machinekamer. Nu heb ik per 1 augustus a.s. een vast contract aangeboden gekregen bij deze rederij als machinist op een baggerschip. Helemaal wat ik wil!

Als ik terugkijk is het eigenlijk allemaal heel plezierig verlopen. Het contact met het team bij Delta Marine Crewing verliep heel gemakkelijk, iedereen kende me bij naam. Ze hebben mij goed geholpen om na mijn studie de juiste match te vinden. En ik heb op deze manier zelf kunnen ontdekken wat bij mij past.

 

Bekijk alle verslagen en nieuws berichten