Sil Spijker: ‘Geweldige ervaringen opdoen bij Delta Marine Crewing’

Sil Spijker is geboren en getogen in Arnhem, maar ondanks de verre afstand tot de zee, was zijn roeping al duidelijk toen hij pas tien jaar oud was. Op die leeftijd werd hij lid van het Zeekadetkorps en wist hij dat een carrière in de zeevaart zijn droom was. Sinds 2,5 jaar woont Sil in Vlissingen, waar hij zijn opleiding aan de Zeevaartschool volgt. Zijn ambitie is om na zijn studie aan de slag te
gaan als stuurman of machinist. In de tussentijd combineert hij, net als veel andere studenten, zijn studie met werk. Na een aantal baantjes kwam hij terecht bij Delta Marine Crewing, die hem klussen passend in zijn studie-richting kon aanbieden.
Zo was hij afgelopen zomer gezel op een tender van een loodsboot. Een gezel voert ondersteunende werkzaamheden uit op de tender, zoals het checken van de machinekamer en de uitkijk houden voor de kapitein.

Een totaal andere opdracht was zijn taak op een offshore schip, waar hij meewerkte aan het onderhoud van het helikopterplatform. Sil beschrijft deze ervaring als buitengewoon. “Toen ik aan boord stapte van het offshore schip, waren er maar liefst 200 mensen aan het werk, en tot mijn verbazing bleek ik de jongste aan boord te zijn!” vertelt Sil enthousiast.

Naast de taken die hij moest uitvoeren, was dit project een onvergetelijke ervaring. Van de reis naar de locatie, de gehele inschepingsprocedure en het leven aan boord, het waren aspecten die hij absoluut niet had willen missen!
Naast zijn studie en de projecten bij Delta Marine Crewing, besteedt Sil zijn vrije tijd graag aan het knutselen aan motoren. Of het nu gaat om brommers, auto’s of boten, hij gaat er met plezier mee aan de slag om ze weer draaiende te krijgen.
We zijn blij met studenten zoals Sil, die een goede werk mentaliteit hebben, we streven ernaar om hen uitdagende opdrachten te bieden!

 

 

Bekijk alle verslagen en nieuws berichten