Veel afwisseling in werk, weer en veel ervaring opdoen!

Casper is nu een jaar klaar met zijn opleiding voor Maritiem Officier aan de NHL Stenden Hogeschool op Terschelling.
Sinds die tijd is hij aan de slag op verschillende klussen voor ons. Casper vertelt zelf hoe het hem bevalt:

“Op dit moment werk ik een maand op en een maand af als stuurman machinist op een sleepboot op de Middellandse Zee. Ik ben nu thuis maar volgende week vertrek ik weer richting Zuid-Frankrijk.
Eigenlijk bevalt dat heel goed. Aan boord maak je lange dagen en werk je hard maar als ik daarna vier weken thuis ben,
heb ik lekker de tijd om bijvoorbeeld met m’n hobby’s bezig te zijn. Ik schilder graag miniaturen.

Toen ik een jaar geleden afstudeerde ben ik meteen voor Delta Marine Crewing aan de slag gegaan. In het afgelopen jaar heb ik al veel verschillende dingen gedaan en ben ik al op heel veel plaatsen geweest.
Vanuit Nederland ben ik naar o.a. Spanje, Polen, Duitsland en nu dus Frankrijk geweest. Tijdens het project op de Elbe afgelopen winter was het behoorlijk koud maar volgende week hoop ik weer in de zon op de Middellandse Zee aan het werk te zijn.
Behalve de afwisseling in het weer is vooral het werk super afwisselend.
Nu werk ik op een sleepboot maar ik heb ook al als machinist gewerkt op een multicat. Dat was echt een heel gaaf project. Er waren twee kranen aan boord en ik mocht die kranen bedienen.
Samen moesten die twee kranen drijvende leidingen uit zee tillen. Tijdens mijn opleiding had ik de theorie over krachten en hoeken geleerd, maar het was super om nu in de praktijk te ervaren hoe dat werkt. Het luistert heel nauw en je moet heel goed samenwerken. Maar het lukte goed en ik vond het erg leuk om te doen. Volgens mij kan ik wel aardig met kranen overweg.

Via Delta Marine Crewing heb ik de mogelijkheid om lekker veel ervaring op te doen en kan ik op mijn gemak kijken wat ik echt leuk vind en waar ik verder in wil.”


Bekijk alle verslagen en nieuws berichten